THISION® L PLUS / TRIGON® L PLUS

Commerciële verwarming opnieuw gedefinieerd.

De meest milieuvriendelijke en meest flexibele ketel voor commercieel gebruik. Wandmodel en vloermodel.

Watch movie >

Vorm volgt functie.

Omdat elk onderdeel van THISION® L PLUS en TRIGON® L PLUS is ontwikkeld voor uitstekende prestaties. Oplossingen van 60 kW tot 1600 kW bieden maximale flexibiliteit. Compact, lichtgewicht en krachtig. De nieuwe THISION® L PLUS is de krachtigste wandketel en de TRIGON® L PLUS is de meest compacte en lichtste vloerketel in zijn klasse. En met 14 verschillende modellen (7 wandmodellen, 7 vloermodellen) ook echt veelzijdig.

slide1 Enkele warmtewisselaar compact Enkele warmtewisselaar Dubbele warmtewisselaar compact Dubbele warmtewisselaar 70 595x530x1050 73 Weight [kg] Dimensions [LxBxH +50-100mm ] Height floor-standing version Power kW [40/30°C] slide2 Enkele warmtewisselaar compact Enkele warmtewisselaar Dubbele warmtewisselaar compact Dubbele warmtewisselaar 100 675x530x1050 80 Weight [kg] Dimensions [LxBxH +50-100mm ] Height floor-standing version Power kW [40/30°C] slide3 Enkele warmtewisselaar compact Enkele warmtewisselaar Dubbele warmtewisselaar compact Dubbele warmtewisselaar 140 595x690x1050 127 Weight [kg] Dimensions [LxBxH +50-100mm ] Height floor-standing version Power kW [40/30°C] slide4 Enkele warmtewisselaar compact Enkele warmtewisselaar Dubbele warmtewisselaar compact Dubbele warmtewisselaar 200
675x690x1050 140 Weight [kg] Dimensions [LxBxH +50-100mm ] Height floor-standing version Power kW [40/30°C]

Cascade installatie: Wandmodel

De THISION® L PLUS is ongelooflijk flexibel en is verkrijgbaar in in-lijn of rug-aan-rugback configuraties voor maximaal acht ketels, met een warmtevermogen tot 1,6 MW. De systemen bevatten alle componenten die nodig zijn voor het primaire verwarmingscircuit, met het cascadesysteem dat speciaal is ontworpen voor een snelle, eenvoudige en effectieve installatie.

Cascade installatie: Vloermodel

The TRIGON® L PLUS is ongelooflijk flexibel en is verkrijgbaar in in-lijn of rug-aan-rugback configuraties voor maximaal acht ketels, met een warmtevermogen tot 1,6 MW. De systemen bevatten alle componenten die nodig zijn voor het primaire verwarmingscircuit, met het cascadesysteem dat speciaal is ontworpen voor een snelle, eenvoudige en effectieve installatie.

Klaar voor plug & play.

Dankzij de geïntegreerde pompen wordt de installatietijd verkort en vervallen extra kosten. Bovendien wordt de ketel geleverd met reeds geïnstalleerde terugslagklep en cascademanager – klaar voor plug & play.

HMI + Cascademanager

Non-return valve

Pumps

Efficiënte technologie. Voor jou en moeder natuur.

De betrouwbare HEX3-technologie biedt een hoog rendement bij de laagste uitstoot van NOx en CO. Daarom voldoen de nieuwe TRIGON® L PLUS en de TRIGON® L PLUS moeiteloos aan de eisen van NOx-klasse 6.

Geoptimaliseerde verbrandingszones!

Door specifieke zones met tegengestelde eisen te beheren, kan een maximale energieopbrengst worden bereikt bij de laagste emissies. In zone 1 gaan de temperaturen tot boven de 1000 ° C, hier is de vorming van NOx nauwelijks mogelijk. Dankzij een vlugge stroming en een snelle temperatuurdaling worden de rookgastemperaturen boven de 600 ° C gehouden, wat een optimale CO-vorming mogelijk maakt. Condensatie en de overdracht van resterende rookgassenenergie vindt plaats op ca. 56 ° C in zone 3.

Houdt de warmte binnen. En het geluid.

De volledige isolatie gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen zorgt ervoor dat de warmte op de juiste plek blijft: de ketel. Dankzij de isolatie blijft het geluid daar ook. Dus niet alleen u, maar ook het milieu kan profiteren van een stille werking.

Maak het makkelijk: installatie, integratie en informatie.

De grote verscheidenheid aan ondersteunde busmodules zorgt voor een betere integratie in de bestaande “Gebouw beheer systemen” MODBUS, KNX, LON en BACNET. Op deze manier wordt de installatie en bewaking van apparaten eenvoudiger.

Nieuw ontwikkeld controlesysteem

De nieuw ontwikkelde printplaat met Master-Slave-logica zorgt in combinatie met de cascademanager voor een efficiënt gebruik van beide warmtewisselaars.

Bediening met het hoogste comfort

Het HMI-bedieningspaneel is volledig herwerkt en gemoderniseerd. Naast een full touch functionaliteit biedt het display tal van andere functies zoals simulaties voor tests en trainingen.

Aanraak knoppen

Aan/uit LED knop

LCD en elektronica

Robuust in hart en nieren

Tijdens condensatie tasten zwavel- en salpeterzuur het oppervlak van de warmtewisselaar permanent aan. Dit veroorzaakt een penetratie van de oxidebekleding van het materiaal en leidt tot corrosie die onvermijdelijk de warmtegeleiding vermindert. De corrosieweerstand van roestvrij staal is echter vier keer sterker dan die van aluminium! Daarom zijn de nieuwe THISION® L PLUS en THISION® L PLUS gedurende de hele verbrandingscyclus uitgerust met hoogwaardige roestvrijstalen componenten.

De kracht van de warmtewisselaar. Maal twee.

Met een vermogensbereik van 60 kW tot 200 kW (als solo-ketel) en tot 1,6 MW in cascade-installaties is er een grote verscheidenheid aan mogelijke toepassingen in de commerciële sector. Dit komt door de interne redundantie: twee warmtewisselaars werken onafhankelijk van elkaar in de krapste ruimtes. Niet voor niets beweren de THISION® L PLUS en de TRIGON® L PLUS de meest compacte cascade op de markt te zijn.

Geen zorgen op de dag van onderhoud.

De uitgekiende technische planning strekt zich ook uit tot het onderhoud van het toestel waardoor de benodigde service tot een minimum wordt beperkt.

0,80 m conventionele hoogte

1,70 m

Rugpijn? Niet bij ons.

Onderhoud en technische service kunnen erg ongemakkelijk zijn, vooral wanneer de ketelcomponenten moeilijk te bereiken zijn. Met de THISION® L PLUS en TRIGON® L PLUS zijn alle componenten vanaf de voorzijde gemakkelijk bereikbaar via de afneembare hoes.
De HMI is bovenop het apparaat geplaatst, op 1,70 m hoogte . Ongeacht een cascade of configuratie met één ketel. Door deze installatie worden onderhoud, inspectie en bediening enorm vereenvoudigd.